Kandírozott kaliforniai paprika csíkok

A színes kaliforniai paprika csíkok lassan készülnek el, de gyorsan elfogynak. Pirított bagettel és sajttal, kolbásszal kiadós vacsora lehet belőlük.

A(z) kandírozott kaliforniai paprika csíkok elkészítése

A paprikákat hosszában félbevágjuk, a paprikacsumákat kivágjuk, és a paprikahúst ujjnyi széles szeletekre daraboljuk.

Egy nagy tepsiben, sütőpapírra elhelyezzük a paprika csíkokat.

Olívaolajjal az egészet meglocsoljuk, nem baj, ha a tepsi aljára is jut belőle, mert az alulról oldalról segít majd a paprikának szépen pörkölődni.

A paprika csíkokat alaposan cukrozzuk meg barna kristálycukorral..

Toljuk be 120 fokos sütőbe lefedetlenül, és süssük bő másfél órát.

Ne azonmód tálaljuk, engedjük kicsit hülni, mert a forró paprika nagyon forró... Sajttal, szárazkolbásszal, félbevágva pirított bagettel nagyon jó vacsora kerekedik belőle.