Húsvéti kandírozott alma mákos töltelékkel

Húsvétra szeretek különleges édességekkel előrukkolni vendégvárónak. A kandírozott alma mákos töltelékkel is így indult...

A(z) húsvéti kandírozott alma mákos töltelékkel elkészítése

Egy lábasba öntjük a darált mákot és 2 dl tejjel, meg némi vízzel mákkrémmé forraljuk fel, folyamatos kevergetés mellett.

Ha felbugyogott, beleszórunk, és -keverünk 10 dkg mazsolát.

Az almákat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat kivájjuk. Ezekbe a mélyedésekbe kanalazzuk majd a máktölteléket, ezért érdemes minél nagyobbra vájni.

Ha kicsit kihült a máktöltelék, rámerünk és belekeverünk 5 evőkanál mézet.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és elhelyezzük rajta az almákat.

Megszórjuk a teljes tetejüket kristálycukorral.

A vájatba belekanalazzuk a mazsolás-mákot.

Az összes almát locsoljuk meg alaposan dióolajjal.

120 fokosra előmelegített sütőbe toljuk. Ott bő két óra alatt aranybarnára sül az alma kandírozott teteje.

Mézes teával fogyasztjuk.