Házi ágyas eperpálinka

A pálinkának megágyazni azért kell, mert akkor az asszony is szívesen megissza, s nem kell magyarázkodni a pálinkaszag miatt. Eperhez eper - ez a lényeg.

A(z) házi ágyas eperpálinka elkészítése

Az aszalt epret egészen apróra aprítjuk. A hántolt mandulát mozsárban törjük egészen kicsi darabokra.

Az összes aprított hozzávalót egy tálba tesszük, és felöntjük a pálinka kisebbik részével. Aztán az egészet zárható üvegbe töltjük egy tölcsér segítségével, és alaposan összerázzuk. Ezután töltjük hozzá a pálinka maradék, nagyobbik felét.

Két hét után érdemes az egészet leszűrni, és az eperből-mandulából, amelyik magába szívta a pálinka aromáját, finom piskótát sütni. Egy további hét elteltével lehet megint szűrni rajta egyet, ha még megvan az ital, ha addigra el nem fogyott, ahogy szokott... :)