Füstölt tarjás zöldbableves galuskával

A füstölt tarjás zöldbableves igen lakatató egytál étel, főleg, ha kerül bele egy kanál tejföl is tálaláskor. Ha galuskát szaggatsz bele, kenyér sem kell hozzá.

A(z) füstölt tarjás zöldbableves galuskával elkészítése

Kockázd fel a szalonnát, és pirítsd zsírjára.

A megtisztított vöröshagymát is kockázd fel, és add a szalonnához. Pirítsd őket össze.

A gyökérzöldségeket karikázd fel, a füstölt tarját kockázd fel, és add hozzá a hagymás-szalonnához. Aztán fokhagymanyomóval a fokhagyma gerezdeket is add hozzájuk, és az egészet pirítsd össze.

Ha összepirultak, öntsd fel őket vízzel, és sózd, borsozd a levet. Most tedd a levesbe a zeller zöldjét is, mert nagyon jó ízt ad neki, amit utóbb hiányolni fogsz, ha most ezt a lépést kihagyod. Az apróra vágott petrezselymet is most szórd a levesbe, ugyanezért.

A konzerv zöldbabot csak akkor add majd a leveshez, ha a zöldségek már majdnem puhára főttek, mert az már eleve puhább, mint a nyers.

A paprikás rántáshoz egy kis serpenyőbe önts kevés olajot, arra a 2 dkg lisztet, és addig keverd, amíg felhabzik.

Akkor húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Aztán az egészet keverd a lassú tűzön fővő levesbe, hogy sűrűbb legyen tőle.

A galuskatésztához keverd össze a tojásokat a liszttel és egy kevés sóval, vedd föl a lángot a leves alatt, és ha már lobog, akkor a tésztát kiskanállal szaggasd a zöldbab levesbe.

Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, kész is. Ehettek! Érdemes egy-két kanál tejfölt belesorjázni a levesbe azért tálaláskor, a zöldbabnak jót tesz.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Füstölt tarjás zöldbableves galuskával hozzávalók

A leveshez:

  • 20 dkg konzerv zöldbab
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 10 szál friss petrezselyem
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg pirospaprika
  • olaj
  • őrölt bors

A galuskához:

  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt

recept.hu közösség