Frissen sült sajtos gombóckák

A sajtos gombóckákat előre el lehet készíteni, csak a sütését kell a vendégekhez igazítani. Ettől lesznek végül frissen sült sajtos gombóckák...

A(z) frissen sült sajtos gombóckák elkészítése

Ezt akkor készíthetjük, amikor sok tojásfehérje marad vissza.

6 tojásfehérjét kemény habbé verünk fel. Hozzáteszünk 36 dkg reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és paprikával fűszerezzük.

Jól összegyúrjuk és kisebb gombóc alakokat formázunk belőle, ezeket megszitált zsemlemorzsába forgatjuk, bő, forró zsírban piros-ropogósra sütjük.

Papírszalvétán leitatjuk, megszórjuk egy kevés finomra vágott metélőhagymával és forrón tálaljuk.

Mártás helyett jól előhűtött joghurtot tálalunk hozzá.