Diós-mákszemes muffin
A diós-mákszemes muffinban egyszerre van jelen a darált dió aromája és a mákszemek ropógóssága. És mivel nem darált a mák, társaságban is fogyasztható.
A(z) diós-mákszemes muffin elkészítése
A tojást és a cukrot keverjük habosra egy tálban, majd adjuk hozzá a tejet, a darált diót, és öntsük bele az olajat is.
Egy másik tálba vegyítsük a lisztet a sütőporral, és ezt a keveréket is adjuk az előzőekhez.
A mákszemeket egy bő marék kivételével keverjük a tésztába.
A papírkasznikat tegyük a muffinsütőbe, és adagoljuk bele a tésztát, aztán mindegyiknek a tetejébe szórjunk dióbelet és mákszemet.
Így toljuk be a muffinsütő tepsit a 170 fokra előmeleített sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre a diós-mákszemes muffinokat.