Darált pulykahúsos pizza

Ezt a receptet arra az esetre rittyentettem, ha semmi hús sincs otthon, csak darált pulyka a mélyhűtőben. Előfordul...

A(z) darált pulykahúsos pizza elkészítése

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatom.

Egy nagy tálba szórom a lisztet, megsózom, kézzel elkeverem.

A sós liszt közepébe nyomom az öklöm, és az így keletkező 'kistálba' öntöm a felfuttatott élesztőt. Így fokozatosan tudom hozzákeverni az élesztőhöz a lisztet.

Kevés langyos vízzel, gyors mozdulatokkal dagasztom a tésztát, ha kell, pótlom közben a vízet, mert liszttől függően többet-kevesebbet szív fel.

Háromnegyed órát meleg helyen, konyharuhával letakarva kelesztem.

Közben elkészítem a pulykahúsos pizzafeltétet.

A vöröshagymát apróra kockázom, olajon üvegesre pirítom.

Rádobom a pulykahúst, és összeforgatva együtt pirítom őket tovább.

Ha kieresztette a levét, sózom, majorannázom, és a fedő alá fakanalat téve párolom.

Közben felkockázom a paprikát, paradicsomot, gombát, és azt is a párolódó pulykára dobom, ha kell a vizét pótolom.

Ha félpuhára főtt a pulyka, leveszem a tűzről. A megkelt pizzatésztát kinyújtom.

Kicsit beteszem magába is a sütőbe, hogy kérge legyen, mire rákerül a nedves töltelék, ne lyukassza át.

Akkor paradicsomszószozom, majd ráterítem a pulykát, és visszatolom a sütőbe, közepes lángra, bő egy órára.

Ha van otthon kovászos uborka, azt a megsült pizzára rákarikázom.

Jó étvágyat hozzá!

Recept Menü

Recept Kategóriák

Darált pulykahúsos pizza hozzávalók

A pizzatésztához:

  • 65 dkg liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl olaj

A pizzafeltéthez:

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 12 fej gomba
  • 2 púpozott evőkanál majoranna
  • olaj

recept.hu közösség