Darált marhahúsos pizza csípősen

Ezt a receptet arra az esetre rittyentettem, ha semmi hús sincs otthon, csak darált marha a mélyhűtőben. A gyerekeimnek persze ünnep van, úgy imádják!

A(z) darált marhahúsos pizza csípősen elkészítése

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatom.

Egy nagy tálba szórom a lisztet, megsózom, kézzel elkeverem.

A sós liszt közepébe nyomom az öklöm, és az így keletkező 'kistálba' öntöm a felfuttatott élesztőt. Így fokozatosan tudom hozzákeverni az élesztőhöz a lisztet.

Kevés langyos vízzel, gyors mozdulatokkal dagasztom a tésztát, ha kell, pótlom közben a vízet, mert liszttől függően többet-kevesebbet szív fel.

Háromnegyed órát meleg helyen, konyharhával letakarva kelesztem.

Közben elkészítem a marhahúsos pizzafeltétet.

A vöröshagymát apróra kockázom, olajon üvegesre pirítom.

Rádobom a marhahúst, és összeforgatva együtt pirítom őket tovább.

Ha kieresztette a levét, sózom, borsozom, majorannázom, és a fedő alá fakanalat téve párolom.

Közben felkockázom a paprikát, paradicsomot, gombát, és azt is a párolódó marhára dobom, ha kell a vizét pótolom.

Ha félpuhára főtt a marha, leveszem a tűzről. A megkelt pizzatésztát kinyújtom.

Kicsit beteszem magába is a sütőbe, hogy kérge legyen, mire rákerül a nedves töltelék, ne lyukassza át.

Akkor paradicsomszószozom, majd ráterítem a marhát, és visszatolom a sütőbe, közepes lángra, bő egy órára.

Ha van otthon kovászos uborka, azt a megsült pizzára rákarikázom.

Jó étvágyat hozzá!