Darált diós vegyes gyümölcskrémleves dióbéllel

Ha a vegyes gyümölcskrémlevest darált dióval sűrítem, akkor mindig szórok bele dióbelet is, levesbetétnek. Gyümölcsöt olajosmaggal, ez alap. Meg az íze miatt...

A(z) darált diós vegyes gyümölcskrémleves dióbéllel elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a 10 dkg darált diót, és elkeverem. Megszórom fahéjjal is.

A almát, körtét hámozom, és magházaik kivételével kockázom, a ribizliszemeket száraikról lehúzom, és a gyümölcsöket a még mindig forró tejbe dobom.

Tovább főzöm az vegyes gyümölcslevest közepes lángon, úgy negyedórát.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle bársonyos krém.

Most hozzáadom a tejszínt, de azért, hogy ne kapja össze a vegyes gyümölcslevesemet, külön egy kis tálba öntöm előbb, és abba merek a forró levesből. Ezt a langyos tejszínt adagolom aztán a meleg vegyes gyümölcslevesbe.

Kész is a finom vegyes gyümölcskrémleves. Télen langyosan, nyáron lehűtve tálalom, de minden évszakban 5 dkg megmosott, negyedelt dióbelet szórok bele levesbetétnek, mielőtt az asztalra teszem.