Darált diós erdei gyümölcskrémleves dióbéllel

Ha az erdei gyümölcskrémlevest darált dióval sűrítem, akkor mindig szórok bele dióbelet is, levesbetétnek. Gyümölcsöt olajosmaggal, ez alap. Meg az íze miatt...

A(z) darált diós erdei gyümölcskrémleves dióbéllel elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a 10 dkg darált diót, és elkeverem. Megszórom fahéjjal is.

A málnát, szedret, áfonyát a még mindig forró tejbe dobom.

Tovább főzöm az erdei gyümölcslevest közepes lángon, úgy negyedórát.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle bársonyos krém.

Most hozzáadom a tejszínt, de azért, hogy ne kapja össze a erdei gyümölcslevesemet, külön egy kis tálba öntöm előbb, és abba merek a forró levesből. Ezt a langyos tejszínt adagolom aztán a meleg erdei gyümölcslevesbe.

Kész is a finom erdei gyümölcskrémleves. Télen langyosan, nyáron lehűtve tálalom, de minden évszakban 5 dkg megmosott, negyedelt dióbelet szórok bele levesbetétnek, mielőtt az asztalra teszem.