Csokis kuglóf

A kuglóf nálunk kedvelt reggeli, vajazva, lekvárral fogyasztjuk. A csokis kuglóf aszalt áfonyával is, anélkül is gyakori vendég a konyhaasztalunkon.

A(z) csokis kuglóf aszalt áfonyával elkészítése

Úgy kezdem, hogy az aszalt áfonyát vízben beáztatom. Ha nem gyerekeknek készül a kuglóf, lehet konyakban is.

Aztán a tojásokat szétválasztom fehérjére, sárgájára, és a sárgáját kikeverem a cukorral, aztán hozzákeverek egy pohár vizet és a vajat megolvasztva.

A lisztet összekeverem egy tálban sütőporral, sóval, belereszelem a citromhéjat, és a tojáshoz keverem az egészet.

A kemény habbá vert tojásfehérjéket szintén a tésztába keverem. Óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab!

Kuglóf sütőformámat kivajazom a vaj uán maradt vajas papírral, kilisztezem, és belekanalazom a tészta felét.

A másik felébe belereszelem az étcsokoládét, jól összekeverem, hogy egyenletesen csokoládébarna legyen a tészta, és végül belekeverem a lecsöpögtetett aszalt áfonyát is.

A csokis tésztát a kuglófformában lévő sima tésztára csurgatom körkörös mozdulatokkal, hogy szép csokiszín ívek süljenek majd bele a fehér tésztába.

160 fokra melegítem a sütőt, és háromnegyed óra alatt készre sütöm a csokis kuglófot.