Csirkés Cézár-saláta

Egyik kedvenc főztöm a csirkés Cézár-saláta. Ha minden megvan hozzá, húszperc alatt kész. A csirke és a parmezán nagyon jók együtt.

A(z) csirkés Cézár-saláta elkészítése

A csirkefilét csíkokra vágom, bevágom a tepsibe.

Sózom, borsozom, olívaolajon megpirítom.

Kevés vizzzel megpárolom, visszasütöm zsírjára.

A fejessalátát csíkokra vágom. Üvegtálba teszem. Ebbe megy majd az egész saláta.

A paradicsomot és az uborkát felkarikázom, a karikákat negyedcikkere vágom. Mennek bele az üvegtálba.

A megsült csirkemell csíkok mennek a zöldségek tetejére.

A mártáshoz külön tálban összekeverem a majonézes ezersziget salátaöntetet a tejszínnel és a joghurttal. Kevés olívaolajat is csepegtetek hozzá. Ha kell, sózom is, ez az ezersziget fajtájától függ. Mehet rá a salátára.

A parmezánból krumplihámozóval leheletvékony forgácsokat szelek, és a saláta tetejére szórom.