Csipkebogyós-mézes sütemény
A csipkebogyós-mézes sütemény igazi vitaminbomba. Nem a leglátványosabb, de teljeskiőrlésű lisztből is sülhet, ami miatt egészségesebb, mint a legtöbb édesség.
A(z) csipkebogyós-mézes sütemény elkészítése
Sima tésztává összedolgozzuk előbb a tojásokat, a vajat, a tejet és a mézet, aztán a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.
A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik felét belesimítjuk egy belisztezett, nagy, lapos tepsibe úgy, hogy még egy ugyanolyan vastag tésztalap elférjen majd rajta.
Rákenjük a csipkebogyólekvárt, megszórjuk csipkebogyóhússal, aztán a nyújtófára csavarjuk, és a segítségével rágörgetjük a csipkebogyóra a tészta másik felét.
A tetejét bekenjük egy tojás sárgájával, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen.
Zserbóméretű, hosszúkás szeletekre vágjuk.