Citromjoghurtos vanílialeves

Kedvelem a bolondos ételeket, s mert ebben főként magamra vagyok utalva, ki is találok magamnak olyanokat, mint a citromjoghurtos vanílialeves.

A(z) citromjoghurtos vanílialeves elkészítése

Lábasban 1 evőkanál olajon 2 evőkanál kristálycukrot hevítek.

Amikor már kicsit karamellás, félpohár hidegvízzel lehűtöm, és belekaparom 4 vaníliarúd belsejét, aztán a forró, cukros vaníliát felöntöm fél liter tejszínnel, őssze is forralom.

Mgszórom 2 mokkáskanál őrölt fahéjjal és 2 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel is.

Ha a forrás leállt (persze a tűzről levét után), akkor belekanalzok 2 pohár citromjoghurtot a tejszínes vanílialevesbe, és belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját.

Apró túrógombócok kerülhetnek bele levesbetétnek, de magában is kanalazható.

Friss és bolondos leves kerekedett.