Citromjoghurtos körteleves

Kedvelem a bolondos ételeket, s mert ebben főként magamra vagyok utalva, ki is találok magamnak olyanokat, mint a citromjoghurtos körteleves.

A(z) citromjoghurtos körteleves elkészítése

A körtéket egészen apró, úgy félcentis kockákra vágom (persze hámozás és magházkivét után).

Nyeles serpenyőben 1 evőkanál olajon 2 evőkanál kristálycukrot hevítek.

Amikor már kicsit karamellás, félpohár hidegvízzel lehűtöm, és rádobom a körtekockákat, így párolom addig, amíg a gyümölcs elfővi a vizet maga alól. De vigyázni kell, hogy a körtekockák ne essenek szét. Ha túlpuhulni látszanak, inkább hagyjuk abba a párolást (túl sok vizet tettünk alájuk).

Akkor aztán egy lábasba átöntöm a cukros, enyhén karamelizált körtekockákat, és fél liter tejszínnel felöntöm őket, őssze is forralom.

Egy vaníliarúd belsejét belekaparom, és 2 mokkáskanál őrölt fahéjjal is megszórom.

Ha a forrás leállt (persze a tűzről levét után), akkor belekanalazok 2 pohár citromjoghurtot a tejszínes körtelevesbe, és belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját.

Friss és bolondos leves kerekedett.