Borókabogyós csiperkeleves

Csiperkelevest főzni korábban elkészített zöldséglével is lehet, de én jobban szeretem, ha frissen fő az a lé. Borókabogyó és csiperke így áll biztos alapon.

A(z) borókabogyós csiperkeleves elkészítése

Csiperkelevest főzni korábban elkészített zöldséglével is lehet, de én jobban szeretem, ha frissen fő az a lé. Ahogy a friss fűszerek íze is jobb a szárítottakénál, így azokból is mindg a frisset használom - csiperkeleves főzéshez is.

A zöldségféléket alaposan megmosom, meghámozom, és nagy lábasban odateszem őket főni. A hagymának csak a győkérszőreit, meg a legkülső héját távolítom el, egyébként egyben hagyom, mert így a hagymahéj szép arany színt ad majd a csiperkelevesnek.

Amikor a zöldségek kifőtték magukat, leszűröm a gőzölgő zöldséglevet, minden zöldséget kimerek belőle, és a teljesen tiszta zöldséglébe beledobom az elnegyedelt csiperkét, meg a borókabogyót.

A levest sóval, édesköménnyel, szegfűborssal fűszerezem, és a gomba puhulásáig, közepes lángon főzöm.