Aszalt epres túrógombóc

Az aszalt epres túrógombóc attól aszalt epres, hogy aszalt eperrel keverem a túrót, úgy főzöm meg a túrógombócokat... :)

A(z) aszalt epres túrógombóc elkészítése

Előbb a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára, aztán a fehérjét 1 kanál kristálycukorral kemény habbá verem.

Aztán a tojások sárgáját összekeverem a túróval és a búzadarával, amitől majd összeáll gombóccá a túró. Ebbe szórom az összes többi kristálycukrot, vaníliás cukrot, ebbe reszelem bele egy citrom héját is.

A felvert fehérjét óvatosan beleforgatom, az ízesített túróba. Beleszórom az aszalt eper szemeket is.

Várok egy jó 20 percet, mielőtt főzni kezdem, hogy jól összeálljon a túrókrémem.

Egy lábasban vizet forralok, a vízbe csipetnyi sót teszek.

A túrókrémből gombócokat formálok, és szűrőkanállal a lobogó vízbe engedem őket.

Ha feljönnek a víz felszínére, azt jelenti, elkészültek, ezért a szűrőkanállal most kiszedem őket, és aszalt epres túrógombóc hegyet építek belőlük egy tálban.

Eperlekvárral tálalom, mert jól harmonizál egymással az ízük, meg az állaguk.